Γη της Ελιάς 3ος κύκλος 1/10 Επεισόδιο 8-9


Γη της Ελιάς 3ος κύκλος Επεισόδιο 8-9

Ο Μάνος απολογείται στην Μαρίνα για τη γυμνή φωτογραφία που βρήκε στο κινητό του.Εντωμεταξύ στην Αθήνα το φλέρτ μεταξύ Αμαλίας και Ισίδωρου συνεχίζεται. Σε άλλο μέτωπο ο Στάθης γίνεται έξω φρενών με τη στάση της Αρετής απέναντι στην Ιουλία και πηγαίνει από το σπίτι της.

Η Μαρίνα κρυφακούει τον Μάνο στο τηλέφωνο να λέει στον Αποστόλη πως της είπε τη μισή αλήθεια.Ο Λυκούργος δέχεται για δεύτερη φορά απειλητικό τηλεφώνημα από τον άγνωστο.Η Μαρία συνεχίζει να φιλοξενεί τους χαρτοπαίκτες στο σπίτι της και να παίζουν χαρτιά. Η Βασιλική από την άλλη έχει ακόμη μια φορά παράξενα όνειρα. Αυτή τη φορά χωρίζει με τον Φίλιππο και ξυπνάει λαχανιασμένη και ιδρωμένη.

Η Μαρίνα ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα στην Άννα και μαθαίνει πως η Λίτσα δουλεύει εδώ και 3 μήνες στο ελαιοτριβείο και φλερτάρει έντονα τον Μάνο!Η Ελένη Κατσιάκου, η πρώην γυναίκα του Πανάγου, επιβεβαιώνει το άλλοθι του..

Ο Φίλιππος έρχεται με άδεια και μαθαίνει για τη μεγάλη καταστροφή. Η Φιλιώ θέλει να γυρίσει ξανά στο ίδρυμα και η Αθηνά ανησυχεί. Ένας δικαστικός επιμελητής παραδίδει στην Αντωνία εξώδικο για να υπογράψει την λύση του συμφώνου συμβίωσης!

Η Μαρίνα πηγαίνει στο ελαιοτριβείο, βρίσκει την Λίτσα και την παρουσιάζει μπροστά στον Μάνο.Η Μαρίνα έξαλλη φτάνει στο σπίτι, ενώ ο Μάνος τρέχει πίσω της και μάταια προσπαθεί να την ηρεμήσει και να της εξηγήσει. Παίρνει ένα σακ βουαγιάζ και αρχίζει να μαζεύει τα ρούχα της.

Αργά το βράδυ, ο Δημοσθένης είναι με την Ξένια και αφού κάνουν έρωτα εκείνος της δίνει 500 ευρώ και φεύγει ψυχρός. Την ίδια ώρα, ο Μιλτιάδης και η Αλκμήνη είναι σε μια απόμερη παραλία και κάνουν έρωτα, ενώ η Βασιλική βλέπει έναν εφιάλτη και πετάγεται έντρομη.

Την επόμενη μέρα, η ατμόσφαιρα στο σπίτι των Βρεττάκων είναι βαριά, με τον Μάνο να ζητά πάλι συγνώμη από την Μαρίνα και να σκεφτεί την Αγγελική. Την ίδια ώρα, στο αστυνομικό τμήμα ο Κουράκος δίνει εντολές στην Δήμητρα, τον Στράτο και το Βαγιάκο για το πως θα προχωρήσουν οι έρευνες για την εξιχνίαση του φόνου της Ευαγγελίας Δούσκα, ενώ ο Δημοσθένης πηγαίνει στο γυμναστήριο του Ορέστη και τον καλεί στο σπίτι του για φαγητό.

Λίγο αργότερα, ο Μάνος πηγαίνει στο ανθοπωλείο για να ζητήσει και πάλι συγνώμη από την Μαρίνα κι εκείνη τον κοιτάζει προβληματισμένη.Στο μεταξύ η Μαργαρίτα ζητάει από τον Λυκούργο να βοηθήσει τον Χρήστο Λαμπράκου.

Ο Φίλιππος και η Βασιλική πηγαίνουν για ψώνια και ο Σωτήρης παρακολουθεί κάθε τους κίνηση. Την ίδια ώρα, η Ασπασία επισκέπτεται την Χάιδω για της πει ότι ο Δημοσθένης πλέον ξέρει ότι η Ειρήνη δεν είναι κόρη του.

Ο Λυκούργος πηγαίνει στο γραφείο του Κουράκου για να του δώσει μια νέα πληροφορία για την γυναίκα που δολοφονήθηκε. Ο Φίλιππος οδηγεί σε έναν επαρχιακό δρόμο και ο Σωτήρης τον ακολουθεί με μια μηχανή. Προσπερνάει το αμάξι του Φίλιππου και λίγο πιο κάτω σταματά και κρύβεται μέσα στους θάμνους. Βγάζει το όπλο του, ρυθμίζει το στόχαστρο και μόλις εμφανίζεται το αυτοκίνητο του Φίλιππου πατάει την σκανδάλη…